opc_loader

Goede voornemens voor 2020 zo hou je ze vol!

Goede voornemens voor 2020

Goede voornemens voor 2020 zo gaat het je lukken

Goede voornemens zijn een mooie start voor een nog beter leven. Maar hoe houd je ze het beste vol? En hoe zorg je ervoor dat je je doelen bereikt, ook na Blue Monday. En hoe zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft? Met de juiste tips gaat het jou dit jaar zeker lukken. Of het nu gaat om meer water drinken, gezonder eten, stoppen met roken of meer tijd voor jezelf.

Goede voornemens stapje voor stapje

Met een heel nieuw jaar voor de boeg heb je als het ware een blanco canvas. Hoe fijn is het om die nog fijner te maken dan het afgelopen jaar. Goede voornemens zijn dan ook vaak de verbeterpunten die je terug wilt zien in je leven. Van meer bewegen tot een opgeruimder huis, meer tijd voor jezelf en je familie of sparen voor een heerlijke vakantie. Het geheim van goede voornemens volhouden zit hem in de kleine stapjes en een realistisch doel voor ogen hebben. Maak het zo comfortabel en makkelijk mogelijk en wees ook vooral lief voor jezelf. Haal het moeten eruit en zet willen daarvoor in de plaats. Een kleine maar heel handige switch in je mind. En ook niet onbelangrijk zoek mensen die hetzelfde doel voor ogen hebben, daarmee kun je elkaar nog beter motiveren.

Een gezondere leefstijl als voornemen voor 2020

Gezonder eten, meer water drinken en meer bewegen staat bij heel veel mensen bovenaan het wensenlijstje van de goede voornemens. En hoeveel beter kun je daaraan beginnen in januari. De kerstdiners, wijntjes en oliebollen zitten nog vers in het geheugen. En dat was ook vast weer heerlijk, maar misschien toch wat overdadig. Een nieuwe start in januari is dan fijn voor een soort detox. Deze lange grijze maand is er uiterst geschikt voor. En wat zo fijn is wanneer je start in januari is dat je er niet alleen voor staat.

Nu had ik het eerder al over het feit dat je het comfortabel moet maken voor jezelf. Dat begint met een goede voorbereiding.

  • Stel jezelf een doel
  • Zorg voor een realistisch doel
  • Verdeel je doel in kleine stapjes, zo blijft het haalbaar en overzichtelijk
  • Visualiseer je doel of zorg voor een plaatje van jouw einddoel en hang die in zicht
  • Maak het jezelf comfortabel en zorg voor een goede voorbereiding
  • Deel je goede voornemen en zoek mensen die voor hetzelfde doel gaan

Alles staat eigenlijk met een goede voorbereiding. Dat kunnen goede schoenen zijn of sportkleding waarin jij je fijn voelt wanneer je (meer) wilt gaan sporten of bewegen. Wanneer je wat kilo’s kwijt wilt dit jaar is het bijvoorbeeld handig om te starten met water drinken. Dit hydrateert niet alleen je lichaam beter, het voert ook de afvalstoffen beter af. Nu is het in de winter misschien wat lastiger om aan de 1,5 tot 2 liter water te komen. Begin met een goede waterfles die je zodra hij leeg is vult. Zorg ervoor dat de fles in je buurt is. Een Ulla watermanager is zo’n fijne hulp die aangeeft of je goed op schema ligt of dat je nodig weer wat moet drinken.

Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk om je goede voornemens vol te houden

Bij een gezondere leefstijl hoort gezond eten. Zorg er ook hiervoor bij dat het haalbaar is. Maak kleine stapjes, want gelijk iedere dag een bak sla staat je na een week al flink tegen. Zoek online eens naar lekkere en gezonde recepten bijvoorbeeld. Ook op het werk is het goed te doen om je nieuwe levensstijl vol te houden. Zorg ervoor dat je de lunch van thuis meeneemt en laat je niet verleiden in de kantine met al die heerlijke, maar ook vaak calorierijke lunches. In een Bentobox kun je heel veel verschillende lunches meenemen. In de verschillende compartimenten is er plek voor groente, fruit en bijvoorbeeld een wrap of een boterham. Ook hier geldt, doe het in kleine stapjes en zorg dat het aantrekkelijk blijft voor jezelf om je doel te halen. De lunch of diner wanneer je avonddiensten draait kunnen fris en koel mee worden genomen in een koeltasje.

Tijd voor jezelf en iets minder op social media

Social media is leuk, maar slokt ook vaak veel meer tijd op dan jezelf door hebt. Nu is de social media detox een voornemen voor veel mensen. Wanneer je je er van bewust bent dat er teveel tijd gaat naar het turen naar een schermpje ben je al op de goede weg. Met de tijd die je minder wilt doorbrengen met het turen naar je scherm kun je zoveel andere leuke dingen doen. Stel jezelf een limiet of bepaalde tijden dat je even mag kijken. Maar plan vooral ook leuke dingen waar je anders niet aan toe komt. Zoals bijvoorbeeld dat boek lezen op de bank met een heerlijke kop thee of gewoon even lekker je nagels vijlen en lakken. Even gezellig bijkletsen met een vriendin of gewoon even lekker weg mijmeren. Het brengt je meer dan je dacht. Meer tijd voor jezelf zonder dat je er echt iets voor in moet leveren. En hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het wordt.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.