opc_loader

Droomdeurtje Drakengroen

Lief klein deurtje in drakengroen

24,99

- verzending van maandag tot vrijdag

- binnen 2-4 werkdagen*  

      * tenzij anders aangegeven    

      * uitgezonderd op feestdagen

- verzendkosten binnen NL vanaf € 3,95

- niet goed? = geld terug!*

      * uitgezonderd gepersonaliseerde producten

Geloof jij in Elfen & Draken?

Nodig ze uit om door het droomdeurtje te vliegen en breng je fantasie tot leven! 

Het Droomdeurtjes starterspakket bestaat uit een handgemaakt, stevig houten Droomdeurtje, een sleuteltje en een bijpassende brievenbus om droompost in te versturen en te ontvangen.

Dit alles in een stevige verpakking van gerecycled karton. 

Afmetingen van het droomdeurtje: hoogte: 15cm | breedte 12,5cm | dikte 2,5cm


 

 

Opgroeien valt niet mee. Elk kind kent positieve ervaringen en tegenslagen. En elke ouder of verzorger zit weleens met de handen in het haar omdat hij of zij even niet meer weet hoe te reageren...

Denk hierbij aan het belonen van kinderen in de verschillende stadia die zij bij het opgroeien doormaken zoals bijv. het slapen in hun eigen bed, zindelijkheidstraining, lief zijn voor hun broertje(s) of zusje(s), goed leren delen en naar school gaan. Een lief briefje van hun elfje of gekke tekening van de draak doet vaak wonderen en moedigt goed gedrag aan. Ook is het leuk om zo nu en dan een klein kadootje achter te laten. 

Ook voor niet alledaagse situaties kan het droomdeurtje uitstekend worden ingezet. Zo kan het bijvoorbeeld, als veilige plek, mee worden genomen bij een verhuizing of echtscheiding. Of worden ingezet bij het overlijden van een dierbare. Ook bij dierbaren die in het buitenland verblijven, kan het droomdeurtje goed helpen in het ervaren en verwerken van het gemis. De elfjes & draken kunnen dan bijvoorbeeld boodschappen en/of kleine kadootjes doorgeven. 

Buiten al deze opvoedkundige aspecten is het droomdeurtje vooral bedoeld om kinderen lekker te laten spelen waarbij ze hun creativiteit en fantasie optimaal leren te benutten. Want er is niets mooiers dan in deze wereld lekker te mogen spelen en bezoek van je eigen elfje of draak te krijgen!

Droomdeurtjes zijn uitermate geschikt om kinderen te helpen in het verwerken van hun ervaringen van alledag en als extra ondersteuning in bijzondere situaties. 

Vanaf ongeveer 4 jaar oud beginnen kinderen het concept achter het droomdeurtje te begrijpen en zijn ze in staat om zich goed in te leven. Het magisch denken is vanaf deze leeftijd sterk aanwezig. Het inlevingsvermogen van kinderen in hun elfje of draak is hierdoor vergelijkbaar met het geloven in de Kerstman of Sinterklaas. Ze genieten van de berichten die ze van hun droomvriendje ontvangen en fantaseren erop los. Uiteraard verschilt dit van kind tot kind, maar de meeste kinderen zullen actief een beroep op hun droomdeurtje doen tot ze ong. 9 jaar oud zijn. 

Ook bij oudere kinderen in de leeftijd van 10+ is het droomdeurtje nog steeds erg gewild. Zij zijn minder bezig met het concept, maar genieten juist van het decoreren van de deur en de omgeving.  

Droomdeurtjes bevorderen het inlevingsvermogen, de fantasie en creativiteit van kinderen al vanaf zeer jonge leeftijd. Zo maken ze van de deur en de omgeving een veilige plek die ze zelf kunnen decoreren. Het decoreren stimuleert naast de creativiteit ook de motoriek. 

Jonge kinderen kunnen al vroeg beginnen met het ontwikkelen van hun expressief vermogen door het maken van tekeningen voor hun elfje of draak. Wanneer zij wat ouder worden zal dit overgaan in het schrijven van briefjes die ze in het brievenbusje kunnen achterlaten. Een goede oefening voor zowel de schrijfvaardigheid als het onder woorden brengen van hun gevoelens. 

Kinderen die zich moeilijk kunnen uiten, kunnen met het droomdeurtje worden uitgedaagd om hun gevoelens in een tekening te laten zien of te verwoorden. Hierdoor wordt het droomdeurtje ook regelmatig door leerkrachten, kindercoaches en psychologen ingezet. 

Het verhaal: 

Er is een hele mooie plek, waar heel veel lieve elfjes en draakjes wonen. Deze elfjes en draakjes helpen de kinderen in de mensenwereld. En weet je hoe deze plek heet? Het Droombos….

Het is niet altijd zo geweest. Het begon allemaal lang geleden met een klein Elfje dat Puck heet. Puck is een heel klein, lief en ondeugend elfje, ongeveer zo groot als je hand. Puck woont samen met haar vriendjes in het droombos, in de grote holle boom.

Puck heeft kleine vleugeltjes, waarmee ze heel goed kan vliegen. En ze heeft ook een drakenvriendje. Hij heet Jinn en heeft net als Puck vleugeltjes. Jinn voelt zich een grote draak, maar dat is hij niet. Hij is ook zo klein als je hand en kan geen vuur spuwen. Hij probeert het natuurlijk wel, maar meestal komt er alleen maar een wolkje rook uit z’n neus. Puck plaagt hem daar soms wel eens mee, maar verder zijn het beste vriendjes.

Op een dag had Puck zin om te gaan wandelen. Dat deed ze eigenlijk nog liever dan vliegen, want dan voelde ze het zachte gras onder haar voetjes en zag ze heel veel droomvriendjes. Jinn ging met haar mee, want als hij met Puck ging wandelen gebeurde er altijd wel iets onverwachts. Een avontuur. 

Ze waren al bijna een uur aan het wandelen en hadden al verschillende droomvriendjes ontmoet. Meneer de Mol bijvoorbeeld, die wakker werd door hun gegiechel. En Jip de Haas. Jip bakte altijd van die lekkere worteltaartjes en ook dit keer mochten ze een stukje proeven. Nadat ze Prikkel de egel gedag hadden gezegd, kwamen ze in een gedeelte van het bos waar ze nog nooit waren geweest. Jinn werd een beetje ongerust, het zag er helemaal niet bekend uit en hij was bang dat ze gingen verdwalen. “Ik ga niet verder hoor Puck”, zei Jinn. Maar Puck was helemaal niet bang. Die vond het juist spannend dat ze zover weg waren van de holle boom. Dus liep ze flink door. Jinn wilde niet alleen achter blijven en rende struikelend achter Puck aan. Plotseling stond Puck stil. Het ging zo onverwacht dat Jinn tegen haar aan liep. Door de botsing buitelden ze over elkaar heen. “Au” riep Puck, en keek boos naar Jinn. Maar Jinn keek helemaal niet naar Puck. Hij keek met grote ogen naar iets achter haar. Puck draaide zich om en kon het bijna niet geloven wat ze daar zag. Voor haar stond een deur. Een deur in het bos! Dat kon toch niet! Puck duwde zachtjes tegen de deur. “Niet doen” riep Jinn! “Je weet niet wat er achter zit!”

Maar Puck was zo ontzettend nieuwsgierig, dat ze de deur helemaal openzwaaide. En wat ze daar zagen was wel heel bijzonder! Achter de deur stond een bed, met daarin een mensenkind dat lag te slapen. Jinn en Puck liepen op hun tenen naar binnen. Naast de deur stond een brievenbusje met een brief erin en daarvoor lag een sleutel.  Puck pakte snel het briefje en Jinn de sleutel. In het briefje stond geschreven; “Lief Elfje, Deze deur heb ik neergezet voor jou. Wil jij mijn vriendinnetje worden? Dan kunnen we elkaar brieven en cadeautjes sturen. Het sleuteltje is van deze deur.  Groetjes van Emma”.

Puck keek naar het slapende mensenkindje en wilde heel graag haar vriendinnetje worden. Ze vond Emma zo lief dat ze ook besloot haar te helpen. Met het krijgen van mooie dromen bijvoorbeeld. Ze zouden samen heel veel plezier gaan maken. Alleen was het wel jammer dat Emma haar nooit zou kunnen zien. Want dat was een regel uit het droombos; Elfjes en Draken mochten zich nooit laten zien aan iemand uit de mensenwereld. Maar dat geeft helemaal niks, dacht Puck. We hebben het brievenbusje om met elkaar te kunnen praten door middel van briefjes en tekeningen. Ze keek naar Jinn die de sleutel vasthad en wenkte hem. “Kom, dan gaan we terug” fluisterde ze.” Ik ga iets leuks maken voor Emma en dat breng ik een volgende keer voor haar mee”.

Puck en Jinn stapten door de deur en Puck draaide zich om, stak de sleutel in het slot en draaide hem om. “Deze deur kan alleen ik open maken” zei ze tegen Jinn. “Ik denk dat er nog veel meer deuren zijn waarachter mensenkindjes wonen die graag een vriendje willen hebben. Laten we snel terug gaan en dit aan alle elfjes en draakjes vertellen. Dan heeft iedereen straks een mensenvriendje!”

En zo gebeurde het dat alle elfjes en draakjes uit het droombos op zoek gingen naar deurtjes. En ze vonden er heel veel! Iedere dag komen er nieuwe deurtjes bij en dat is helemaal niet erg, want er zijn net zoveel elfjes en draken als dat er kindertjes zijn.

Dus wil jij ook een elfen of draken vriendje? Zet dan het droomdeurtje op je slaapkamer met het brievenbusje en sleuteltje erbij. Als het sleuteltje de volgende ochtend weg is, dan heeft het elfje of draakje hem meegenomen en zijn jullie vriendjes!

Droomdeurtje Drakengroen heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Droomdeurtje Drakengroen


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items