opc_loader

Strijk- en wasinstructies

Gebruiksaanwijzing Full Color en Velours strijkapplicaties

Gebruiksaanwijzing voor het aanbrengen van Super full color strijkapplicaties

Verwarm je strijkbout 5 minuten voor op 160-170 graden (niet heter!!)* en zet de stoom uit.  Pers (drukken met de strijkbout) de plaats waar je de applicatie wilt aanbrengen goed vlak en leg de applicatie met folie naar boven op de gewenste plaats. Zorg voor een goed vlakke en harde ondergrond en pers (drukken met de strijkbout, gebruik hiervoor bijvoorbeeld je lichaamsgewicht) de applicatie in 10-15 sec vast.Wacht tot het geheel is afgekoeld !! Verwijder de folie en pers nog eens 5 seconden na met bakpapier ertussen. Indien het motief niet goed wil hechten eerste stap nog een keer herhalen.

*dit is ongeveer tussen wol(**) en katoenstand(***) in, meer richting wol

Gebruiksaanwijzing voor het aanbrengen van Velours (flock) applicaties

De strijk/ veloursmotieven (flock) zijn geschikt voor op textiel zoals katoen, polyester/katoen en polyester/acryl en zijn tot 40°C wasbestendig. De motieven zijn op te strijken met de strijkbout op 170 graden* (stoom uit!), met een beetje druk, 15-20 seconden aandrukken (doorzichtige hittebestendige folie aan de bovenkant). Bij de gouden, zilveren, glitter en rainbow motieven kun je het best bakpapier op de hittebestendige folie leggen.Daarna laten afkoelen, hittebestendige folie er af halen en met bakpapier ertussen nog 20 seconden nastrijken. Indien het motief niet goed wil hechten eerste stap nog een keer herhalen.

*dit is tussen wol(**) en katoenstand(***) in

Gebruiksaanwijzing voor het aanbrengen van uni (flex) applicaties

Verwarm je strijkbout 5 minuten voor op 130-150 graden (niet heter!!)* en zet de stoom uit.  Pers (drukken met de strijkbout) de plaats waar je de applicatie wilt aanbrengen goed vlak en leg de applicatie met folie naar boven op de gewenste plaats. Zorg voor een goed vlakke en harde ondergrond en pers (drukken met de strijkbout, gebruik hiervoor bijvoorbeeld je lichaamsgewicht) de applicatie in 3 sec vast. De folie kan lauwwarm verwijderd worden.Verwijder de folie en pers nog eens 2-3 seconden na met bakpapier ertussen. Indien het motief niet goed wil hechten eerste stap nog een keer herhalen.

*dit is ongeveer tussen synthetisch (*)  en wolstand(**) in

Extra tips!

Laat het strijkijzer goed op temperatuur komen, alle strijkbouten zijn weer anders en is het beter om te starten met een lagere temperatuur en langzaam iets hoger te draaien. De applicatie dient geperst te worden met flinke druk. Ik zelf gebruik meestal een stukje karton of houten snijplankje welke ik tussen het shirt leg. De randjes goed napersen.

Laat de applicatie helemaal afkoelen alvorens de beschermfolie te verwijderen, anders trek je hem kapot of uit zijn verband. Na het aanbrengen kledingstuk binnenste buiten draaien, bakpapier over de applicatie aan de binnenzijde leggen (tussen applicatie en achterpand) en napersen. Napersen altijd met een stukje bakpapier ertussen. In plaats van bakpapier kan je ook een dunne katoenen witte (thee)doek gebruiken 24 uur wachten met wassen en niet in de droger. Nooit direct op de afbeelding strijken, binnenste buiten wassen en strijken.

Denk er bij nieuwe stof/ kleding aan deze eerst een keer te wassen (zonder wasverzachter) Wacht na aanbrengen van de applicatie minimaal 24 uur met wassen. Indien je niet zeker weet wat de juiste temperatuur op jouw strijkbout is liever met een te lage temperatuur proberen dan te heet, dan kan namelijk de hittebestendige folie smelten.

BenIkHip is niet verantwoordelijk voor het verkeerd aanbrengen van de applicaties

Na het aanbrengen minimaal 24 uur wachten met wassen!

Wasinstructies

Was de kleding waarop de applicatie is aangebracht altijd binnenstebuiten en niet warmer dan op 40 graden wassen, tenzij anders aangegeven.

Geen agressieve wasmiddelen gebruiken zoals bv. Vanish. Niet in de droger en de opdruk altijd binnenste buiten strijken!