opc_loader

Blue Monday de meest deprimerende dag van het jaar? Welnee!

Blue Monday de meest deprimerende dag van het jaar? Welnee!

Blue Monday de meest deprimerende dag van het jaar? Welnee!

20 januari is het Blue Monday, volgens een wetenschappelijk bedachte formule van Cliff Arnal, een Britse psycholoog, de meest deprimerende dag van het jaar. Alle goede voornemens lijken vergeten op deze dag en de lente lijkt nog mijlenver weg. De maand januari lijkt nog eeuwen te duren. Tja, als je er zo naar kijkt zou het inderdaad wel heel deprimerend kunnen werken. Je kunt het ook anders bekijken en dat gaan we doen in deze blog.

Blue Monday, let’s kick some assess

Laten we Blue Monday eens even flink onderuit halen, ook al voel je je deze dag misschien iets minder vrolijk dan de rest van het jaar. Met het idee dat over ruim twee maanden de lente zich al aandient is het juist een mooie gedachten om verder te gaan met je goede voornemens. Die extra kilo’s wil je natuurlijk wel kwijt zijn voordat rokjesdag voor de deur staat, dus ga gewoon lekker door met gezond eten. Ook de sportschool en voldoende water drinken is juist nu een goed idee, want denk maar eens aan die toffe nieuwe voorjaarscollectie die nu al in de winkels hangt. Die staat je straks nog mooier met een strakker lijf.

Ook is januari de maand om een heerlijke zomervakantie uit te gaan zoeken. Lekker met je neus op internet naar de mooiste en zonnige plekjes op aarde kijken. Met dat vooruitzicht wordt deze meest sombere dag van het jaar opeens een stukje zonniger. Misschien wil je wel sparen voor een leuke vakantie. Wat dacht je ervan om dat inzichtelijk te maken door te sparen met deze toffe spaarpot. Zo heb je iedere keer dat je er iets instopt het idee weer wat dichter te zijn bij je vakantie. En de vakantiekriebels komen dan vanzelf.

Van Blue Monday naar Zonnewende

Wist je dat Blue Monday alleen voorkomt in West Europa en Noord Amerika? En dat de rest van de wereld er eigenlijk geen last van heeft? In India vieren de Hindoestanen op deze dag Zonnewende. Een feestdag waarmee ze vieren dat de dagen weer langer worden. Kijk! Zo kunnen we er ook naar kijken. De tijd van korte en donkere dagen laten we iedere dag weer een stukje achter ons. De bloembollen beginnen te groeien en je komt niet iedere dag meer in het donker thuis. Zo is het glas opeens halfvol in plaats van half leeg. Laten we Blue Monday omzetten naar Zonnewende, laten we deze dag ook vieren. En hoe leuk is dat met een ode aan de kleur blauw. Dus ga vooral door met je goede voornemens en kijk uit naar het voorjaar, die is er eerder dan je denkt.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.