opc_loader

Delen in tijden van de intelligente lockdown

Corona blog

Delen in tijden van de intelligente lockdown

Deze keer een persoonlijk blog over hoe ik (Theresia) de intelligente lockdown ervaar. Wat ik doe en hoe ik deel in deze tijden van social distancing. Want mensen, het is nogal niet wat om 24/7 thuis te blijven en afstand te houden. En vooral het missen van de familie en vrienden om je heen. Zo hadden wij een verjaardag binnen het gezin en hebben we een schoonmoeder die zich toch wel heel eenzaam voelt. Ondanks alle maatregelen kun je delen, delen is tenslotte vermenigvuldigen. Hoe wij dat doen laat ik je zien.

De intelligente lockdown – een maand verder

Inmiddels zijn we al ruim een maand thuis en houden we afstand, wassen we onze handen veel vaker dan we eerder ooit deden en missen we onze naasten best wel erg. Nu weten we wat we missen nu het niet meer kan door het coronavirus. De vrijheid, een knuffel of een gezellige verjaardag met een huis vol visite. En dat is wennen. Zelf begon ik de eerste dagen als een malle te poetsen en op te ruimen. Maar dat was na een paar dagen ook perfect op orde, zo netjes was het alleen net voor mijn bevallingen. Nu werk ik vanuit huis dus op dat vlak veranderde er voor mij niet zoveel. Voor mijn kinderen wel, school ging dicht, stages gingen niet meer door en werden zij enorm beperkt in hun sociale contacten. Manlief liep een verkoudheid op en mocht niet naar het werk. Zo zaten we de eerste week met vier personen thuis. En dat is echt uniek. Het was wennen voor ons allemaal, maar ook wel heel fijn om bij elkaar te zijn zonder bijbaantjes, school en werk.

Uitgebreid koken – delen is vermenigvuldigen

Opeens hadden we een hoop tijd over, we schilderende de keuken, deden kleine klusjes, maakten de tuin helemaal klaar en hadden tijd voor elkaar. En eigenlijk ging dat allemaal heel goed. Iedereen vond zijn nieuwe ritme. Verrassend goed past iedereen zich aan en vond een manier om contact te houden met vrienden op afstand, al valt dat niet altijd mee. Ook nam of neem ik steeds meer tijd om lekker uitgebreid te koken. Veel verse groenten en dus gezonde maaltijden. Een lekkere verse soep of curry, nieuwe gerechten en allemaal met het oog op gezond en lekker. En vaak maakte ik meer dan we nodig hadden, zodat er gedeeld kan worden. Delen is vermenigvuldigen en in deze tijd vind ik het extra belangrijk om mee aandacht te schenken aan mensen die wat extra aandacht kunnen gebruiken tijdens deze pandemie.

Warme maaltijden bezorgen en samen op afstand eten

Zo hebben we met grote regelmaat een heerlijk maaltje over of een pannetje soep extra. En die wordt gedeeld, er wordt geappt dat er een lekkere maaltijd aan komt naar verschillende mensen. Zo leken we een beetje op thuisbezorgd.nl, maar dan in het klein. In het begin werden de bakjes met eten koud bezorgd zodat ze het zelf konden opwarmen. Maar, wat is er nu leuker om tegelijkertijd hetzelfde te eten, maar dan op afstand? De maaltijden werden net nadat ze klaar waren gemaakt direct warm gebracht, daarvoor gebruik ik de koeltasjes en de Dopper original en de insulated. Deze zijn niet alleen geschikt om te koelen, maar ook perfect om iets warms in mee te nemen. En hoe leuk is het dan om de thuisbezorgde maaltijd in een vrolijke print koeltas te bezorgen? Helemaal gezellig wordt het als je dan tegelijk aan tafel gaat en gaat facetimen of videobellen. Zo eten mensen niet alleen, maar gezellig met zijn allen. Een stukje troost in deze nare tijden.  

Verjaardag als nooit tevoren

Ook hadden we een jarige in het gezin, onze oudste zoon. Waar er maanden geleden al een surpriseparty gepland werd, moest die op 16 maart afgezegd worden. Dat was even flink balen. Van een groot feest, naar een heel kleintje met het gezin. Het werd een verjaardag om nooit meer te vergeten. Ondanks het afstand houden en thuis blijven werd er volop aan hem gedacht. Er kwamen vrienden en familie aan de deur om op afstand te feliciteren en een cadeautje te brengen, er werden kaartjes en online berichtjes gestuurd, we gingen thuis uiteten en hadden al met al een onvergetelijke verjaardag. Lieve mensen #stayhome #staysafe en #doeslief #daslief

Meer informatie over het Corona virus check de site van het RIVM

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.