opc_loader

Lissabon the place to see

Citytrip Lissabon, Vakantie dagboek zoedt

Lissabon the place to see

Lissabon is de upcoming favoriet en perfect voor een citytrip van een paar dagen of langer. Deze stad en de omgeving heeft zoveel te bieden dat je niet uitgekeken raakt. Afgelopen weekend bezocht ik Lissabon. Wat ben ik verrast door die prachtige stad, de wonderschone natuur en de vrolijke en enthousiaste Portugese bevolking. Het was een druk en vol weekend als in veel gezien en gedaan en volop genoten.

Citytrip naar Lissabon

Binnen drie uur vlieg je van Amsterdam naar Lissabon. In deze toffe Portugese stad is er voor iedereen meer dan genoeg te zien en te beleven. Of je nu dol bent op de architectuur, de vriendelijke stad, er graag op uit trekt of enorm kunt genieten van heerlijk eten. Lissabon is er voor de avonturiers, de ontdekkers, de foodies, de shoppers en de genieters. Echt voor iedereen is er wat te beleven. Aangezien ik alles in één ben, alles wil zien en beleven hadden wij een lekker druk en vol programma. 2 uur na de landing begonnen we met een bike tour, superleuk om heuvelafwaarts te gaan met de fiets, langs vele mooie, historische plekken met een superleuke en enthousiaste jonge gids. Humor, actie en gelijk een mooie basis om de stad te leren kennen. Een echte aanrader dus. Onze bike tour eindigde in het deel Belém bij restaurant Can te Can.

De leukste restaurants in Lissabon

Voor de foodies en de Bourgondiërs is het een waar genot in Lissabon. De vele restaurantjes binnen en buiten de stad bieden zoveel lekkere en vaak superverse maaltijden. Vis, vlees en de meest heerlijke toetjes. En dat allemaal in een supertoffe omgeving. Of dat nu op een van de vele prachtige pleinen is, aan de Taag of in een van de gezellige straatjes. De keuze is enorm, net als de menukaarten. En vergeet ook niet de wijn, de Portugese wijnen zijn echt ontzettend lekker. Wij aten bijvoorbeeld bij Espelho D’Agua, een prachtig wit gebouw aan de Taag, een hippe tent, goede bediening en heerlijk eten. Een plek waar je ook overdag heerlijk kunt zitten in een van de strandstoelen, kunt genieten van de rode hangbrug, de bootjes op de Taag, een van de vele kunstwerken en een heerlijke lunch met een goed glas wijn. 


Tuk tuk tour door de stad

Per Tuk tuk de stad verkennen is een leuke en snelle manier om de belangrijke en mooie plekken van de stad te ontdekken. Aangezien Lissabon op zeven heuvels is gebouwd is een tuk tuk een fijn vervoersmiddel. De elektrische tuk tuks en hun bestuurder laten je de mooiste plekken zien. En wat zo leuk is aan de Portugezen, ze zijn trots op hun stad en vertellen graag en veel over de geschiedenis en de mooiste plekken. Lissabon heeft heel veel van deze leuke tuk tuks en je kunt overal instappen. Net wat leuker dan een taxi.

Sintra Jeep Trail

Even buiten Lissabon ligt Sintra, prachtige bergen met groen landschap vol kurk-, eucalyptus- en fruitbomen. Heel tof is de Jeep trail die je daar kunt doen. Off road door de natuur met de geur van de eucalyptusbomen. Met als tussenstop een wijnboerderij waar uiteraard een proeverij aan vast hing. De tocht met de Jeeps is een ware beleving voor diegene die wel van wat actie houden. De gepassioneerde chauffeurs en gidsen vinden het heerlijk om je alle prachtige hotspots te laten zien, veel te vertellen over de omgeving en je een ware off road trip te bezorgen met lekker wat actie. Ook bezochten we daar op het meest westelijke puntje van Portugal Cabo da Roca in Colares. Een fenomenaal uitzicht op de zee, waar je niet uitgekeken raakt. Het eindpunt van onze Jeep tour eindigde bij op een hemelse plek aan de zee in Cascais. Een strand, prachtige rotsen, een blauwe zee, witte golven en een lunch met een uitzicht bij Mar do Guincho waarbij je je even in de hemel waant. Met supervers eten en een ontzettend vriendelijke bediening. 

Ik kan nog uren doorgaan over dit weekend, Portugal, Lissabon en haar omgeving. Dit land, deze stad en omgeving hebben mijn hart gestolen. Het fijne weer, de supervriendelijke mensen, de prachtige stad met al haar geschiedenis, de natuur, de wijn en het meer dan heerlijke Portugese eten. Portugal ga ik zeker nog een keer bezoeken. Omdat je in zo’n weekend ontzettend veel doet voelt het als een volwaardige vakantie. En al die mooie herinneringen blijven nog beter bewaard wanneer je ze opschrijft in het Zoedt vakantie dagboekje. Een superleuk boekje waar je heel veel in kwijt kunt, teksten, belevingen, kaartjes, foto’s en meer. Zodat je niets vergeet en ook keer op keer weer terug wordt gebracht naar die prachtige tijd en zo steeds weer een beetje vakantie viert wanneer je het opnieuw leest.

Er zijn ook andere invulboekjes te koop in de webshop

Wil je nog meer mooie foto's zien van de stedentrip van Theresia check dan haar Instagram account

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.