opc_loader

Blijf fit en gezond in tijden van Corona

Blijf gezond tijdens de griep corona

Blijf fit en gezond in tijden van Corona

Een goede gezondheid is een groot goed, helemaal in tijden van het coronavirus. Hoe fitter je bent en hoe gezonder je eet hoe beter je immuunsysteem werkt. Waardoor je meer weerstand hebt tegen virussen en infecties. Best gek eigenlijk dat in al die persconferenties er zo weinig over gezegd wordt. In de zomer is gezond eten net wat makkelijker lijkt het vaak. Heerlijk vers fruit, lekker salades en het water drinken gaat ook een stuk makkelijker. Nu de r weer in de maand komt wordt het tijd om extra aan je gezondheid te denken. Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet.

Een boost voor je immuunsysteem

Het lijkt misschien een inkopper, maar groente en fruit zijn een bron van vitamine, vezels en antioxidanten. En daarom noodzakelijk voor een goed immuunsysteem. Zorg dus voor een gezond eetpatroon, en voeg bij iedere maaltijd voldoende groenten toe. Vervang je tussendoortjes door fruit en zo simpel kan het zijn. Nog een belangrijke tip is het minderen van suikers. Suiker in voeding zorgt niet alleen voor een korte energieboost, het zorgt ook voor ups en downs in je bloedsuikerspiegel. Waardoor je nog sneller naar iets zoets of vettigs grijpt. Ook zijn suiker en ontstekingen goede vrienden van elkaar. Niet een ideale combi als het gaat om een goede gezondheid.

Misschien denk je wel makkelijker gezegd dan gedaan. Dat zou kunnen! Maar iedere stap in de goede richting is er een. En ieder nieuw gedrag begint met een eerste stap. Zo kun je bijvoorbeeld starten met het meenemen van je eigen lunch naar het werk. Met een gezonde lunch bij je stap je sneller de bedrijfskantine in voor die overheerlijke snack. Denk eens aan een heerlijke salade, yoghurt met granen en fruit of een wrap met zalm en roomkaas. Het hoeft niet saai te zijn als je het zelf meeneemt. Helemaal niet wanneer je bijvoorbeeld zo’n grote lunchbox vol vakjes meeneemt. Zelfs het bestek zit er bij in. Zo kun je zelfs in de lunchpauze genieten van de lunch buiten in het park. En je lunch blijft lekker vers en fris in een koeltasje.

Foto: Pixabay

Beweging zorgt voor een goede conditie

Een goede conditie valt of staat met bewegen. Dat hoeft allemaal niet ingewikkeld te zijn of veel tijd te kosten. Je hoeft niet, als je dat niet wilt, in een strak pakje de sportschool in. Je kunt er ook voor kiezen om iedere dag een half uur flink te gaan wandelen, te joggen of lekker een stuk te fietsen. Je kunt het zelfs integreren in je dagelijks leven zonder dat het extra veel tijd kost. Ga bijvoorbeeld op de fiets naar je werk, laat de auto zoveel mogelijk staan. Of maak in je lunchpauze een flinke wandeling. Bovendien is de buitenlucht ontzettend goed voor je. Het zorgt er ook voor dat je ontspant en je gedachten even opzij kunt zetten. En buiten ontvang je gratis vitamine D van de zon, iets waar we niet zonder kunnen. Dus ook voor je mentale gezondheid is bewegen erg goed.

Drink voldoende water

Ook dit heb je vast al heel vaak gehoord. Drink voldoende water. Het hydrateert en zorgt ervoor dat afvalstoffen je lichaam kunnen verlaten. Op een normale dag is anderhalve liter voldoende, op warme dagen is dat niet genoeg. Ook als je aan het sporten bent is water een fijne dorstlesser. Nu drink je makkelijker op warme dagen, maar vergeet ook niet de andere dagen om voldoende water te drinken. Een Dopper drinkfles is super handig, hij is makkelijk mee te nemen en overal bij te vullen met kraanwater. Met een Dopper carrier klik je de fles ook makkelijk aan een tas of riemlus.

Weg met de stress, ontspannen maar

Ook een heikel punt voor een gezond leven is stress. Het lijkt wel of we altijd maar stress ervaren in onze overvolle agenda. Probeer daarom zo veel mogelijk de ontspanning op te zoeken. Dat kan door sporten, maar ook heel goed door met een goed boek en een heerlijk kop (kruiden)thee op de bank of in het zonnetje te gaan zitten. Zorg ervoor dat je weet waar je valkuilen liggen op het gebied van spanning. Zodra je je daarvan bewust bent kun je daar mee aan de slag. Een goede planner is daarbij een handig hulpmiddel. Stress vermindert door sporten, maar ook yoga, meditatie of er lekker op uit met vrienden. Kijk eens waar jij goed van ontspant en probeer dat meer toe te voegen in je leven.  

Foto: Pixabay

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.