opc_loader

Opgeruimde tas

Opgeruimde tas

Met de billen bloot: van een rommelige chaoot naar ruimte en overzicht 

Oke, deze blog ga ik met de billen bloot. Niet letterlijk natuurlijk, maar ik ga je wel vertellen hoe mijn tas er veelal uitziet. De buitenkant is prachtig, stijlvol en trendy. Mijn favoriete tas momenteel is de Zebra Trends natural bag shopper. Lekker ruim! Daar past een hoop in. En daar komt het, dat zit er ook in. Dat is fijn hoor ik je denken, maar so what? Het is één grote chaos, zoals in door de bomen het bos niet meer zien. Zo sta ik dus regelmatig voor de kassa in die tas te zoeken naar mijn portemonnee of dat handige boodschappentasje wat je zo makkelijk oprolt. Dat zijn van die momenten dat ik baal van mijn eigen rommeligheid. Het is gênant en het kost me onnodig extra tijd (met blossen op mijn wangen). Tijd voor verandering!

Orde scheppen in de chaos van mijn tas     

Ik vertelde je al dat ik graag van alles mee sleep in mijn tas. Zo zit er bijvoorbeeld een zonnebril in, een notitieboek met pen, mijn fijne grote agenda, oplader, powerbank, ear pods, portemonnee, Dopper waterfles, make-up enz, enz, enz. En dan nog maar niet te zwijgen over vochtige doekjes, verzorgingsproducten voor de maandelijkse periode, pasjes van verschillende winkels, pijnstillers, sleutels en losgeld. Oké, en heel veel kassabonnetjes, boodschappenbriefjes en meer rommel wat er echt wel uit kan. Zodra het me echt te gek wordt leeg ik regelmatig thuis mijn tas, gooi alle overbodige rommel eruit en deel hem weer opnieuw in. Helaas vind ik dan ook regelmatig een lekkende pen, een lipstick die zijn dop is verloren en ga zo maar door, met alle vlekken die daarbij horen. Opeens was ik er echt helemaal klaar mee.

Groeperen en organiseren in je handtas

Als geboren chaoot baal ik zo nu en dan echt van die overvolle tas. Tijd voor iets nieuws. Ik ben sinds kort begonnen met het groeperen en organiseren in mijn tas. En eigenlijk was het veel simpeler dan gedacht. Voor deze opruimwoede en goede voornemen heb ik een aantal make up tasjes, etuis en toilettasjes gekocht van verschillende afmetingen. Uiteraard met wat leuke prints en een beetje in dezelfde stijl. Maar allemaal wel herkenbaar zodat ik in luttele seconden iets uit mijn tas tover zonder te hoeven graaien of blozen omdat ik het weer eens niet kan vinden. Daarin stopte ik spullen die bij elkaar horen zoals bijvoorbeeld de oplader, oortjes en de powerbank, groeperen dus. En weet je wat ook zo fijn is, wanneer je een andere tas pakt gooi je de nodige spullen heel makkelijk over in de andere tas. Bovendien blijven de spullen ook langer mooi en heel. Geen ezelsoren meer in mijn nieuwe boek, geen kruimels meer tussen mijn oortjes en geen onverwachte penstrepen meer hier en daar.

Georganiseerd op reis en naar het strand

Wat ook zo fijn is aan spullen gegroepeerd in een apart tasje is dat het extra bescherming biedt. Superhandig wanneer je een dagje naar het strand gaat! Je dierbare spulletjes blijven zo goed beschermt voor alle zandkorrels en waterspetters. Of wat dacht je van de vette zonnebrandcrème? Die wil je echt niet terugvinden op je andere spullen. Door de make-up tasjes en etuis in verschillende maten te kopen heb je voor iedere groep de juiste afmeting. Inmiddels ben ik al een aantal maanden verder en bevalt dit systeem mij uitermate goed. Ook tijdens een vakantie of korte trip maak ik steeds meer gebruik van deze handige tasjes, zodat ook mijn koffer een stuk overzichtelijker is.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.