opc_loader

Tips bij griep en verkoudheid

Tips bij griep en verkoudheid

Tips bij griep en verkoudheid

Ben jij ook geveld door de griep of een stevige verkoudheid? Met deze tips maak je het net wat minder onplezierig voor jezelf of je huisgenoten. Of je nu een stevige verkoudheid te pakken hebt of geïnfecteerd bent met het griepvirus, je wilt er vast zo snel mogelijk vanaf. Helaas is er weinig te doen tegen de influenza, je kunt het jezelf echter wel een stukje geriefelijker maken. Hoe dat leggen we je uit.

Ga griep en verkoudheid te lijf

Het influenza virus heeft verschillende varianten. Van een kleine verkoudheid tot een fikse griep. De griep in de wintermaanden noemen we de seizoen griep. Deze komt vaak in epidemieën voor in de wintermaanden. Precies in de jaargetijde dat je weerstand wat minder wordt door onder andere het gebrek aan zon. De griep komt vaak plots opzetten en zorgt voor koude rillingen, hoofdpijn, heftige spierpijn en vermoeidheid. Ook keelpijn, hoesten en (hoge) koorts hoort hierbij. Bij een verkoudheid heb je geen last van koorts maar kun je je ook echt beroerd voelen.

Uitzieken is het advies bij griep en verkoudheid. Ook het nemen van rust is erg belangrijk. Zo krijgt het lichaam de kans om het virus te lijf te gaan. Daarbij knap je met rust een stuk sneller op. Die staat dus met stip op nummer een. Daarnaast is het belangrijk om goed te drinken, denk hierbij aan koud water voor een zere keel of een lekkere warme kop thee wanneer je het enorm koud hebt. Anderhalf tot twee liter water per dag wordt aanbevolen. Wanneer je lamlendig op de bank of in bed ligt is het fijn om dit bij je in de buurt te hebben. Met de Dopper insulated heb je een fijne isoleerfles waarin je koud water ook echt lekker koel houdt en warm water lekker warm. Zo heb je altijd een kop thee of een glas fris water bij de handen hoef je hoeft er niet steeds je bed voor uit. Goed voor de weerstand en als detox is een thee van verse gember met bijvoorbeeld een schijfje citroen een fijne tip.

Koude rillingen en spierpijn bij griep

Dan steeds die koude rillingen en de stijve, stramme en pijnlijke spieren. Alsof je overreden bent. Het prettigst is het om die lekker warm te houden onder het dekbed of een warme deken. Wat extra warmte verkrijg je met de warmteknuffels. Deze schattig en soms stoer uitziende warmtezakken hebben een tarwezakje in zich die je kunt verwarmen in de magnetron of op de verwarming. Daarnaast zijn ze ook superzacht en geven ze je graag een knuffel. Deze warmtekussens zijn ook fijn wanneer je een warm plekje wilt in bed. Het helpt je op te warmen en je spieren weer wat te ontspannen door de warmte.

Daarnaast wordt er geadviseerd om de griep wat te verzachten met paracetamol en te zorgen voor een goede ventilatie. Zorg er ook voor dat je blijft eten en dan het liefst vitaminerijk voedsel. En voor een extra boost kun je een hoge dosering vitamine C gebruiken. Dat kan overigens het hele jaar door, waardoor je de griep zelfs buiten de deur kunt houden. En ook al is het balen als je het virus te pakken hebt, met deze tips wordt het net even iets minder vervelend. En misschien kun je gelijk van de nood een deugd maken en dat boek te lezen wat al een tijd ligt te wachten of lekker bingewatchen op Netflix.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.